ПУЕРИ
Що таке чай Пуер (Puerh)
Чай Пуер відрізняється від інших чаїв своїм унікальним виробничим процесом. Він є витриманим (ферментованим) чаєм, що має насичений смаковий профіль і складну гамму неймовірних ароматів.
Пуер є традиційним чаєм Китаю, але на сьогоднішній день він настільки популярний, завдяки своїм корисним властивостям і унікальному смаку, що його можна зустріти будь-де: від Азії до західного світу. Прочитайте далі, щоб дізнатись більше про чай Cremon Пуер і про те, як він долає свій чарівний шлях з листа до Вашої чашки. Хочете спробувати чай пуер сьогодні? У нас можна купити чай Пуер на будь-який смак.
Основи чаю Пуер
Чай Пуер виготовляється з листя рослини Camellia sinensis. Листя чаю збирають з ранньої весни до кінця літа. Чайні дерева регулярно обрізають, щоб стимулювати ріст нових пагонів. Після збирання чайних листків їх транспортують на виробництво, як правило, на чайну плантацію. Листя в’януть, щоб зменшити вміст вологи.
Існує два типи пуеру - ШЕН (сирий) і ШУ (стиглий), які піддаються різним методам виробництва. Шен пуер проходить природний процес бродіння, тоді як шу пуер штучно піддається ферментації. Шен пуер може витримуватися більше 50 років!
Сире листя пуеру обпалюють у великому воку або металевому кошику, щоб зменшити ферменти, що викликають окислення. Потім листя ретельно згортають і формують вручну. На цьому етапі листя окислюються природним шляхом у заздалегідь визначений проміжок часу, керуючись досвідом чайного майстра.
Шу Пуер проходить штучний процес старіння, що прискорює час окислення. Результат - смак, схожий на пуери, які старіють роками, без довгого очікування. Стиглі листки пуеру в’януть, а потім розміщують у великі купи, зверху накривши мокрими полотняними ряднами, що сприяє утворенню мікробних бактерій. Ці мікроби починають процес окислення і виділяють тепло. Як тільки листя досягають певної температури, купи змішуються навколо, щоб розподілити тепло і корисні бактерії.
Після досягнення бажаного рівня мікробної ферментації, листя переносять в окреме приміщення для повного висихання. Потім листя упаковують у чайну упаковку, чайну цеглу, пакетики для чаю або чайні коржі.
Смак чаю Пуер
Шен Пуер може похвалитися незрівняним земляним та димнотравяним смаком. Якісний пуер на смак буде м’яко солодким із приемним післясмаком свіже скошеної трави. Чим довше Шен Пуер старіє природним чином, тим смак стає більш насиченим і витонченим. Як і вино, цей чай з віком стає кращим.
Шу Пуер також має землистий і деревний аромат. Оскільки процес окислення відбувається швидше, він має тенденцію бути більш гладким і має більш насичений смак.
Основні виробники чаю Пуер
Чай Пуер виробляється в основному в Китаї. Найкращі чаї походять з провінції Юнань, де майстри чаю вдосконалювали своє мистецтво протягом століть. Інші популярні регіони китайського пуру включають Хунань, Цзингу Дай та Гуандун. Чай також виробляється меншою мірою в Лаосі, Бірмі, Тайвані, В'єтнамі та Гонконгу. Вважається, що найкращі пуери та найякісніші чаї походять із Шести Великих Чайних гір, до яких належать Іу, Ібанг, Маньчжуан, Мангжі, Геденг та Юле.
Користь для здоров’я чаю Пуер
1. Втрата ваги. Чай Пуер допоможе схудненню, прискорюючи швидкість метаболізму. Це тому, що цей чай від природи не містить калорій. Вживання Пуеру стимулює хімічні реакції, які дають сигнал організму розщеплювати жири, а не глюкозу.
2. Здорове серце. Чай Пуер може допомогти зменшити ризик серцево-судинних захворювань у певних людей та при вживанні протягом тривалого періоду часу. Спостерігається значне зниження рівня артеріального тиску у любителів Пуерів. Також відомо, що чай сприяє зниженню холестерину завдяки наявності в чаї поліфенолів та ловастатину.
3. Підвищення енергії. Пуер містить помірну кількість кофеїну, який може допомогти підвищити пильність і поліпшити фокус. Чай також містить амінокислоту, відому як L-теанін, яка пригнічує всмоктування кофеїну. Це призводить до більш повільного енергетичного підйому, який є більш тривалим, ніж традиційна кава. Якщо Ви шукаєте найкращий приплив енергії від пуеру,обирайте Шен Пуер https://cremon.com.ua/PUERH?product_id=205.
4. Світла голова. Чай пуер також може допомогти захистити мозок, зменшуючи тривожність. Цей чай містить ГАМК, також відома як гамма-аміномасляна кислота, яка виробляє природні протитревожні ефекти.
Спосіб заварювання Пуеру
Заварюємо чай в скляному або фарфоровому чайнику (глиняний не підійде, інакше потім будь-який чай з нього буде нагадувати пуер). Якщо хочете домогтися очищаючого ефекту, пити цей чай потрібно без цукру. Від млинцю пуеру ножем відокремте шматочок розміром в 2-3 см, помістіть його в холодну воду, потім злийте її і заваріть чай. Вода повинна бути м'якою, з температурою 90-95 С. Хороший пуер можна заварювати неодноразово. Для першої заварки буде потрібно від 10 до 30 секунд, наступні дві-три заварки дають насичений настій за дуже короткий час.
Купуйте і пийте чай Пуер!
Відкрийте для себе вікову досконалість ПУЕРУ! Доставимо Ваш чай Пуер по Україні Новою поштою або іншим зручним способом.